Nuffnang

12 July 2017

Kite dah ada penapis air mampu milik

alhamdulillah..
dulu beli air tapis, pastu asik kena air yang bau bau semacam. macam tak cuci filter. memang bertong tong buang sebab tak lalu minum.
gigih beli angkut naik rumah even duk kuarters dulu tingkat 3.
lepastu, kami tukar plan, beli air mineral. pakai brand top value je..brand jusco..okeyla..sebulan cost dalam rm50-60 gitu, beli la 2-3 carton sekali beli. karang bebanyak nak bubuh mana kan.. dah jadi pengumpul tegar botol plastik sebab hari hari 2-3 botol kan guna..
kos guna air mineral tu untuk minum je, karang buat air panas, masak nasi, lauk, still guna air paip tak tapis..bertabah je.. kalau keruh atau keladak, baru guna air mineral..
hinggalah tawaran cuckoo rm60 je sebulan, dok kira kira, dok ukur bajet, dok compare pro cons.. akhirnya decide, pasang lah..
tak delah drama dah penat penat, puan isteri bising air habis dan kena keluar gi kedai cari air mineral..

PROMOSI RM60 Selama 7 tahun last bulan ni tau.
kalau u olls nak memilikinya,atau mahukan maklumat lanjut mari laju laju whatsapp ayu.

jangan risau kalau jauh dari saya, segala urusan online je. Dulu saya register pun dari kawan di Gombak sedangkan saya kat johor.. 
technition kami ada di mana mana even sabah sarawak,
:-)

Bento Amani : Nasi Goreng Ikan

#bentoummi & #bentoamani harini nasi goreng ikan.
.
bento daddy takde, sebab daddy outstation.
.
Nasi goreng ikan ni, kali ke-2 buat. sebelum ni tengok kat FB ada member buat, nampak yummy dan mulalah tercetus idea kalau ikan tak habis, boleh try buat nasi goreng.
.
dan..memang yummy sangat! even masa nak goreng nasi tadi telur habis, ikan aje pun dah cukup sedapkan rasa nasi goreng tu.. .
saya hancurkan ikan tu dulu, masuk dalam chopper.. rasanya kalau tak chop, pun okey je, ikut selera u olls.hehe
.
oh ye, yang ada cili tu ummi lah yang punya. sebab nasi goreng ni tak pedas, sebab amani bakal reject pedas..kalau umi nak pedas, lenyek lah cili itu sendiri. 
.
Lepas ni, nak try nasi goreng sardin pulak lah. amboi! asik goreng² jeee.. bila nak kurus. hahahaha..
.
#nasigorengikan #bento #bekalpergikerja #sarapan #breakfast