Nuffnang

12 July 2017

Bento Amani : Nasi Goreng Ikan

#bentoummi & #bentoamani harini nasi goreng ikan.
.
bento daddy takde, sebab daddy outstation.
.
Nasi goreng ikan ni, kali ke-2 buat. sebelum ni tengok kat FB ada member buat, nampak yummy dan mulalah tercetus idea kalau ikan tak habis, boleh try buat nasi goreng.
.
dan..memang yummy sangat! even masa nak goreng nasi tadi telur habis, ikan aje pun dah cukup sedapkan rasa nasi goreng tu.. .
saya hancurkan ikan tu dulu, masuk dalam chopper.. rasanya kalau tak chop, pun okey je, ikut selera u olls.hehe
.
oh ye, yang ada cili tu ummi lah yang punya. sebab nasi goreng ni tak pedas, sebab amani bakal reject pedas..kalau umi nak pedas, lenyek lah cili itu sendiri. 
.
Lepas ni, nak try nasi goreng sardin pulak lah. amboi! asik goreng² jeee.. bila nak kurus. hahahaha..
.
#nasigorengikan #bento #bekalpergikerja #sarapan #breakfast

No comments: